SAKATAT KRİZİ GAZİANTEPLİ SAKATATÇILARI VURDU

Türkiye genelinde artan et fiyatları bakanlığın devreye girmesi ile aşağı çekilirken bu kez de sakatat fiyatlarında 5 yıl içerisinde yüzde yüz oranda artış yaşandı. 
Son yıllarda artan fahiş rakamlar ulaşan et fiyatları Tarım Bakanlığının devreye girmesi ile düşürülerek et piyasası dengelenmişti. Geçmişte pek rağbet görmeyen kelle, bacak, ciğer, böbrek, yürek, işkembe gibi sakatat ürünlerinin tüketimi son yıllarda artarken, fiyatlarda 2 katı arttış gösterdi. Gastronomi kenti olan ve et ile sakatat tüketiminin yoğun olduğu Gaziantep';te sakatatlardan yemek ve kebap yapan işletmeler, fiyatların artışından yakınıyor.
Sakatat fiyatlarındaki artışı değerlendiren Gaziantepli işletmeci Sakıp Çadır, “Kesilen koyunların başı ve iç organları insanlara yetmiyor.’’ diyerek şu ifadelere yer verdi.

ETİKETLER